TvNet İhsan Şenocak ve Abdülaziz Bayındır Münazarası (Bayındırın afallaması)

abdülaziz bayındır ihsan şenocak

TVNET ekranlarında İhsan Şenocak Hocaefendi ve Abdülaziz bayındır arasında “Teravih bidat mi sünnet mi” konulu münazara yapıldı. Aslında İhsan Hoca’nın münazara olarak hazırlandığı toplantıya Bayındır tartışmak, terslemek ve bastırmak amacıyla katılmış gibiydi.

   Münazarada bir iddia ortaya atılıyorsa muhatabı tarafından çürütülmesi veya karşı delillerin ortaya konulması icap eder. Bayındır ne bir delil ortaya koyabildi, ne de İhsan Hocaefendi’nin delillerini çürütecek ilmi bir yaklaşım sergileyebildi.

   Bayındır’ın en dikkat çeken yönü ise İhsan Hoca’nın sakinliği ve sıraladığı deliller karşısında afallamasıydı. Adeta renkten renge giren Bayındır, kimi zaman öfkelendi, İhsan Hoca’ya sesini yükseltti, kimi zamanda sesi anormal bir şekilde kısıldı. Tam bir yenilgi psikolojisi içerisindeydi.

   Cevap veremediği zaman “ey millet bakın ne büyük hocanız var, gurur duyun” gibi cümlelerle İhsan Hoca’yı işaret etmesi ise tam bir komediydi. Münazarayı(!) izleyenler Bayındır’ın bu hallerine gerçekten çok şaşırdı.

   Bayındır’ın tek delili(!) Hazreti Ömer (Radıyallahu anh)ın teravih için büyük bir cemaat şeklinde bir bütün olarak kılınmasına “bid’at” demesiydi. Ancak Bayındır’ın arapça lügattan ve Hazreti Ömer’in o sözünde bid’atin ne amaçla kullanıldığını bilmemesi ve kendisinden başka bu manada anlayan bir alimi gösterememesi zaten kendi iddiasında boğulmasına sebep oldu.

   İhsan Hocaefendi ise her zaman sükunetini, vakarını koruyarak ilmi cevaplar verdi. Bayındır da yanında getirdiği kağıtlara bakarken zaten itiraf etmek zorunda kaldı: “Ben hafız değilim, ben cahilim, ben aklımda tutamam”

   Daha iki hadisi bile aklında tutamayan adam işte kalkıp binlerce hadisi ravilerinin hayatları ile bilen Hadis alimlerine ve müctehidlere laf atabiliyor, onları küçük görebiliyor…

   Ayrıca önündeki bilgisayarın ekranından bir şey bulmuş gibi yönelmesi sanki devamlı yeni mesaj geliyormuş gibi bir izlenim oluşturdu. Canlı yayın olması nedeniyle internete bağlı olan bilgisayara birileri mesaj mı atıyordu? neden olmasın ki….

   Bize kalsa bu adamla tartışmak gerçekten vakit israfıdır… İhsan Hocaefendi’den Allahu Teala razı olsun. Eline diline zihnine güç kuvvetler “ihsan” eylesin..

www.ihvanlar.net

PAYLAŞ