MÜFTÜ YARDIMCISI, HAHAM VE PAPAZLA ROTARY ORGANİZASYONUNDA

Milli Gazete’nin haberi güne damgasını vurdu. Artık bu kadar da olmaz dedirten habere bizimde ekleyeceğimiz bir kaç husus var. Haber şöyle:

Papaz, Yahudi cemaati lideri ve müftü yardımcısı rotaryanların organizasyonunda el ele yürüdü…

Fe eyne tezhebûn

(Nereye gidiyorsunuz) (Tekvir Sûresi, 26)

“Dinlerarası diyalog” fitnesini başlatan zihniyet her geçen gün yeni bir ifsat çalışmasına imza atıyor. “Dinler bahçesi”, “Üç din” vs. diye diye tek din İslâm’ı diğer batıl dinlerle aynı kefeye koyarcasına ılımlı ve tavizkâr bir İslâm türetmeye çalışanlar şimdi de Osmanlı’nın beşiği Bursa’ya sıçradı. İslâm’ın ve diğer iki batıl dinin temsilcilerinden oluşan “Antakya Medeniyetler Korosu” güya ‘barış ve hoşgörü’ için Bursa’da bir araya gelecek!

Rotary kulübü olmazsa olmaz!

Dünyayı kan ve gözyaşına boğan Hıristiyan ve Yahudi zihniyetle birlikte “dünyaya barış” getirilebileceğine inananlar İslâm dininin temel prensiplerini çiğniyor. Hıristiyan, Yahudi derken ‘diyalog’ fitnesine şimdi de Rotary Kulübü dâhil oldu. Bu kadarına da artık pes! “Yahudileri ve Hıristiyanları dostlar edinmeyin… İçinizden kim onları dost edinirse şüphe yok ki, o da onlardandır” emrine kulak asmadan onlarla ‘kol kola’ giren zavallı zihniyete soruyoruz: “Fe eyne tezhebûn? (Nereye gidiyorsunuz?)”

Kökü dışarda olan ve Masonluğun bekleme odası olarak anılan Rotary Kulüpleri yeni bir ifsad faaliyeti için kolları sıvadı. ‘’Her yıl 23 Şubat haftasını ‘Dünyada Barış ve Anlayış Günü’ olarak kutlayan Rotaryenler üç semavi dinin temsilcilerinin oluşturduğu Antakya Medeniyetler Korosu,  hoşgörü mesajları iletmek amacıyla Bursa’ya davet etti. Etkimnlik öncesi Bursa İl Müftü Yardımcısı Lütfi Akay, Bursa Türk Musevi Cemaati Vakfı Başkanı Leon Elnekave ve Bursa Protestan Kilisesi Pastörü İsmail Kulakçıoğlu, Muradiye Mahallesi’ndeki ‘’Bursa Osmanlı Evi’’nde bir araya getirildi.

Buluşma öncesi AA muhabirine açıklama yapan Uluslararası Rotary 2440 Bölge 2012-2013 Dönemi Federasyonu Başkanı Güneş Ertaş, 200 ülkede 1 milyon 200 bin üyeleri olduğunu belirterek, ‘’Her yıl 23 Şubat haftasını ‘Dünyada Barış ve Anlayış Günü’ olarak kutluyoruz. Bu kapsamda geçen yıl Nobel ödülüne aday gösterilen Antakya Medeniyetler Korosu, Bursa’da konser verecek. Tüm Bursalıları bu konsere bekliyoruz’’ dedi.

‘Konseri canı gönülden destekliyoruz’

İl Müftü Yardımcısı Akay ise İslam dininin temelinin ‘barış’ olduğunu kaydetti. İnsanların barış ve huzuru için Diyanet İşleri Başkanlığı olarak birçok faaliyette bulunduklarını hatırlatan Akay, şunları kaydetti:’ ‘Bu kapsamda özellikle cuma hutbelerinde, kandillerde ve özel günlerde vatandaşlarımıza gerekli bilgileri aktarıyoruz. Geçmişe bakarsak; Osmanlı’nın hakim olduğu dönemlerde, insanların barış ve huzur içinde dinine, ırkına, rengine bakılmadan herkesin hür bir şekilde yaşadığını görebiliyoruz. 23 Şubat’ta verilecek konseri de canı gönülden destekliyoruz. Barışa, huzura kim katkı veriyorsa hepsine teşekkür ederiz.’

‘Dolayısıyla yeni değiliz’

Bursa Türk Musevi Cemaati Vakfı Başkanı Elnekave de Bursa’daki geçmişlerinin 800 yıla dayandığını ifade ederek, şöyle konuştu:’’ Dolayısıyla yeni değiliz. Biz bu 800 yıl süresince bazı illerde görüldüğü gibi Museviliğe karşı hiçbir kötü propaganda görmedik. Her zaman barış içinde yaşadık. Onun için her zaman ‘barış’ diyoruz. Dünyadaki savaşların temelinde ise hep çıkar meselesi var. Herkes, çıkarı için bir şeyler kapmak için savaş yapıyor; başka bir olay değil. İnsanlık çoğaldı, dünya kalabalık oldu. Bu nedenle nüfus ayarlanması yapılıyor, başka bir şey değil.’’

Rotary’nin taktiği hep aynı

Bursa Protestan Kilisesi Pastörü Kulakçıoğlu ise 15 yıldır Bursa’da olduklarını vurgulayarak, ‘’Dünyaya bakınca üzülüyoruz. Her gün insanlar vahşice ölüyor, öldürülüyor. Dua ediyoruz, sadece Türkiye için değil bütün dünya için dua ediyoruz. Bu savaşların bitmesini istiyoruz. Bütün insanları seviyoruz. Savaşların bitmesi, insanları sevmekten geçer’’ dedi. Çekirge Rotary Kulüp Dönem Başkanı Buket Umut da Antakya Medeniyetler Korosu’nun vereceği konserin hasılat gelirlerinin, Bursa’da Nilüfer Belediyesi ile ortaklaşa yaptırdıkları ve spastik engelli çocuklara hizmet verecek 200 kişilik okul için kullanılacağını söyledi. Umut, Barış Mahallesi’nde yaptırılan okulun kaba inşaatının bittiğini ve bu yıl hizmete gireceğini bildirdi.

Milli Gazete

ROTARY KULÜBÜ’NÜN BAŞÖRTÜSÜ DÜŞMANLIĞI

   Müftü Yardımcısının, organizasyonuna katıldığı Rotary kulübü Mecliste başörtüsünün serbest olmasının tartışıldığı sırada gazetelere ilan vererek kin kusmuştu. Müftü yardımcısı beye ne oluyor ki İslam düşmanı, Siyonizmin kolu, Mosonların yolu ROTARY’nin organizasyonuna katılıyor?

İŞTE O İLAN…

PAYLAŞ