AYDINLIK GAZETESİ İRTİCA HABERİ UYDURUNCA…

   Aydınlık  Gazetesi, irtica yaygaraları yapacak ya, Uzaktan çekilmiş, ne olduğu tam olarak anlaşılamayan belki de montaj olan resimler ile bir haber yapmış. Habere göre İzmir’in en işlek yerlerinden Kordon ‘da cübbeli kişiler tebliğ yapıyorlarmış. Açık kadınlara Allah’ın emirlerini anlatıyor, açık kadınlara Allah’ın emri gereği kapanmalarını söylüyorlarmış. Haber eğer doğru ise o kardeşlerimiz kutlarız. Çünkü ayeti kerimede: “Siz, insanlar için çıkarılmış en hayırlı ümmetsiniz. İyiliği emreder, kötülükten men eder ve Allah’a iman edersiniz. Kitap ehli de inansalardı elbette kendileri için hayırlı olurdu. Onlardan iman edenler de var. Ama pek çoğu fasık kimselerdir.” (Al-i İmran 110)

   “Onlar kendilerine hatırlatılanı unutunca biz de kötülükten alıkoymaya çalışanları kurtardık. Zulmedenleri yoldan çıkmaları sebebiyle, şiddetli bir azapla yakaladık.” (A’raf 165.)

   Ancak haberin masa başında yapılan uydurma bir haber olduğunu içeriğini okuyunca anlayabiliyorsunuz. Haberde şöyle diyor:

   “iki sarıklı kişi, Kordon boyu yürüyerek oturan herkese ‘aleykümselam’ diyor…..”

   Bir müslüman karşılaştığı kişiye, ister otursun, ister ayakta olsun “Selamun Aleyküm” (Allah’In selamı üzerinize olsun) der. Karşıdaki kişi bu selama “ve Aleyküm Selam” (Sizinde üzerinize olsun) diye karşılık verir.

   İşte çelişki burada. Bu tebliğcilerin ilk olarak “Aleyküm selam” demeleri akıl ve mantık ile bağdaşmıyor. Bir hoca değil, avam bir kimse dahi karşısındakine “Aleyküm selam” diyerek selam vermez. “Aleyküm selam” ile selam alınır.

   Bu noktadan çıkarak Aydınlık Gazetesinin ya da dayandığı kaynağın bu haberi masabaşında hazırlamış olma ihtimali kuvvetleniyor. Çünkü bu büyük bir cahillik örneğidir. Din cahilliğinin eşsiz örnekleridir. Taraf Gazetesi’nin Hazreti Zeynebi, Hazreti Ali’nin (Radıyallahu anhuma) eşi göstermesi gibi.. Güler misiniz, ağlar mısınız…

   Ama dediğimiz gibi eğer tebliğci kardeşlerimiz usulünce İslamı tebliğ ediyorlar ise ne mutlu onlara. Allah sayılarını arttırsın…

www.ismailaga.info

PAYLAŞ
Etiketler