CAMİLERİ KİLİSEYE BENZETME PROJESİNE ANADOLUDAN BAŞLADILAR

    İslami duyarlılığı olanların her defasında dikkat çektiği bir uygulama: Camilere sandalye koyulması.

   Tabure dizilmesi ile başlayan süreci, arka kısma uzun uzun oturak koyulması ve bank adı verilen sıraların dizilmesi takip etti.

   Dünyabülteni.net sitesinde yer alan bir haber her türlü endişenin haklı çıktığını gösterdi.

   Camilerde giderek artan ve büyük tartışmalara neden olan “sandelye alışkanlığı”nın değiştirilmesi konusunda bir ilerleme sağlanamazken, Anadolu’nun farklı şehirlerinden gelen haberler işin daha ilerilere taşındığını ortaya koyuyor. Artık sandelyelerle de yetinmeyen bazı cami yöneticileri, camilere kiliselerdekinin neredeyse aynısı olan tahta sıralar ve setler koymuş durumda.
Din alimlerinin “Yerde oturma sorunu olmadıkça sandalyede namaz kılınmaz” şeklindeki fetvalarına rağmen halen bazı camilerde sandelye ya da tahtadan oturak ve sıra yapılması soru işaretlerine neden oldu.

KİLİSEYİ ANDIRAN GÖRÜNTÜ
    Son olarak, İstanbul’un Pendik İlçesinde bulunan Veli Baba Camii’nde 2 Eylül Pazar günü çekilen aşağıdaki fotoğraf karesi akıllara kiliseleri getirdi. Caminin arka kısmına konan tahtadan sıra ve hemen önüne konan engel kiliselerdeki oturaklara birebir benziyor. Kiliseden tek farkı ise yerde halıların bulunması. Camideki görüntü, durumu üzüntüyle karşılayan Müslümanların “Camiler birgün kiliselere benzeyecek” korkusunu haklı çıkaracak cinsten.
Diyanet bile “olamaz böyle şey” diyerek cevaz vermediği uygulama nedense Diyanete rağmen yapılıyor. Ve hafazanAllah projeleri adım adım gerçekleştiriyorlar.

   Haberde dikkati çeken en önemli nokta işin ANADOLU’da yaygınlaştırılması. Planlarına göre gözden ırak camilerde başlatılan bu uygulama yaygınlaştığında, farkına varıldığı zaman iş işten çok tan geçmiş olcaktır.

GÖREV CEMAATİN
    Görev cami cemaatine düşüyor. Namaz kıldığınız camide böyle bir tablo ile karşılaştığınız zaman görevlileri ikaz edin. Kafirlerin Müslümanlar üzerinde oynadıkları oyunları anlatın. Camilerimizi kiliseye benzetmek istediklerini, Diyanet’in bile cevaz vermediğini anlatın. Eğer şuurlu Müslümanlar tepki verirse Allah’ın izniyle bu girişimleri bertaraf ederiz.

www.ihvanlar.net

PAYLAŞ