Bir erkek eşine boş ol kelimesini sinirli iken 3 defa söylerse, nikahın durumu ne olur?

Öncelikle boşama ifade eden sözlerin kesinlikle ağza alınmaması gerekir. Kavga, tartışma esnasında eşler karşılıklı olarak sinirlerine hâkim olmalı, talak hükmü doğuracak ifadeleri kullanmamaya özen göstermelidir. Aksi takdirde geri dönüşü mümkün olmayan sonuçlar doğmaktadır.

Nikah ve talak şaka kabul etmeyen son derece ciddi bir mevzudur. Bu konulari aynen silah gibidir. Yani nasıl ki bir insan şakayla da olsa, sarhoşken de olsa, sinirliyken de olsa, tetiği çektiğinde mermi namludan çıkıyor ve hedefi vuruyorsa, nikâh ve talak da aynen böyledir. Nikâh ve talakın ciddisi de ciddidir, şakası da ciddidir.

Bu nedenle talak ifade eden sözlerin sinirliylen söylenip söylenmemesi önemli değildir. Zaten bu gibi sözler güle oynaya söylenmez.

Bir erkek eşine boş ol kelimesini üç talakın hepsini verme niyeti olmaksızın ve üç lafzını kullanmadan peşpeşe üç veya daha fazla söyleyecek olsa, bu bir talak meydana getirir. Nikah tazeleyip kalan iki talakla daha dikkatli bir şekilde evliliklerini sürdürürler.

Bir erkek eşine boş ol kelimesini üç lafzını kullanarak söyleyecek olsa, üç talakın hepsi de vaki olur. Eşler bir daha bir araya gelemezler.

PAYLAŞ