HÜSEYİN ÇELİK VE MEHMET GÖRMEZ’İN RUHBAN OKULU AÇILIMI

    Diyanet İşler Başkanı, Fener Rum Patrikhanesi’ni ziyaret etti. Bu ziyaretin daha öncesinde katıldığı bir toplantıda: “Dinler arası diyalog olmaz, din adamları arasında diyalog olur. Yani iki farklı dinden din adamı oturup örneğin çevre ile ilgili, savaşlarla ilgili bir konuyu görüşebilir, bu diyalogdur. Ancak dinler arası diyalog olmaz. Dinler birbirine dönüştürülmez, din adamları dünya ile ilgili yaşanan sorunlarla ilgili sorunlarını tartışır” demişti.

   Diyalogcular böyle bir ziyareti “hoşgörü ve diyalog adına güzel bir tablo” gibi klasik cümlelerle kendi emellerine göre yorumlarken Ruhban okulunun açılacak olma girişimine bile göbek atacak derecede seviniyorlar.

HÜSEYİN ÇELİK VE DİYANETİN RUHBAN AÇILIMI!
    Ziyaret sanki Patrikhane değil de “Ruhban okulu” için yapılmış gibiydi. Çünkü yapılan açıklamaların hemen hepsi ruhban okulu ile alakalıydı.

   Ziyaretin yapılacağı gün çıkan Radikal Gazetesine konuşan Ak Parti millet vekili ve parti sözcüsü Hüseyin Çelik, Diyanet Başkanı’nı gibi konuşuyordu. Sonra baktık ki, Diyanet başkanı, Hüseyin Çelik’in söylediklerini tekrar ediyor…

HÜSEYİN ÇELİK’TEN FETVA!
   Bunun “İslami bir görev” olduğu söyleyerek ayriyeten fetva da verebilen Çelik sözüne şöyle devam ediyor: “Ruhban Okulu’nun kapatılması hataydı, açılmaması başka bir hata. Açılmaması için hiçbir yasal engel yok. Bu bir haktır….. Milli Eğitim Bakanlığım döneminde devletin mekanizmaları, rezervi söz konusu olmasa, yetkim olsa 24 saatte açardım.”

    Mehmet Görmez: “Her hangi bir dini topluluğun din adamlarını başka ülkelerde yetiştirmek bu ülkenin büyüklüğüne yakışmıyor.” demiş.

   Patrik ise şöyle diyor: “Hükümetimiz müsbet yaklaşıyor bu konuya. Müteait defalar bize umut verildi. Maalesef Ruhban Okulları’nın tekrar açılması gerçekleşmedi. Altyapımız müsait. Eğer bugün açılırsa yarın faaliyete geçebiliriz. “

   Hüseyin Çelik, Diyanet Başkanının Patrikhaneyi ziyaret edeceği gün böyle bir açıklama yapıyor ve sanki verilmesi gereken mesajı iletiyor.

   Bu  tesadüften çok planlı bir çıkışa benziyor.

   Yani hükümete birileri “ruhban okulu açılsın” diye gaz verirken, diyaneti de bu işin içine sokuyor. Diyanetin güvenilirliğini kullanarak “Ruhban okulu”nun açılma süreci hızlandırılmak isteniyor.

HÜSEYİN ÇELİK’İN MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI
   “yetkim olsa 24 saatte açardım” diyen diyalogcuların sadık talebesi Hüseyin Çelik’in milli eğitim banklık dönemi unutulmadı. Özellikle Lise ders kitaplarına Aleviliği bir dinmiş gibi gösterip, Budizm gibi batıl felsefeleri ve “dinler arası diyalog” faciasını yerleştirmekte çok başarılı oldu. Bu konu haber sitelerine de yansımıştı. Ders kitabından kelime-i tevhidin ikinci kısmı kaldırılmış, İbrahimi dinler” başlığı adı altında bütün dinlerin hak olduğu tezi işlenmişti.

GÖRMEZ, HÜKÜMET POLİTİKASINA ALET OLMASIN
   Patrikhane’yi “Yunanistan’da cami açılması” için ziyaret etiğinizi kabul etmek istiyoruz ve hükümetin politikalarına alet olmamanızı size tavsiye ediyoruz. Bu size değil daha çok dini bir kurum olan “Diyanet Başkanlığı”na zarar verecek, insanların güvenini zedeleyecektir.

www.ismailaga.info

PAYLAŞ