Melekler Nasıl Varlıklardır? Meleklere iman nasıl olmalı?

  Meleklere iman, herhangi bir şüphe ya da tereddüt söz konusu olmaksızın kesin olarak var olduklarına inanmak demektir. Yüce Allah şöyle buyurmaktadır:
 
   ”O peygamber kendisine Rabbinden indirilene iman etti, mü’minler de. Onların herbiri Allah’a O’nun meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine inandı:”(Bakara 285)
 
   Meleklerin varlıklarını inkar eden bir kimse kafir olur. Çünkü yüce Allah şöyle buyurmaktadır:
   ”Kim Allah’ı, meleklerini, kitaplarını, peygamberlerini ve ahiret gününü inkar ederse artık o hiç şüphesiz uzak bir sapıklığa düşmüştür.”(Nisa 136)
 
   Melekler Allah’ın yarattığı nurani varlıklar olup, yemeleri ve içmeleri yoktur. Aynı şekilde erkeklik ve dişilikleri de yoktur. Dolayısıyla çoğalma gibi bir özellikleri de yoktur. Allah’ın ”ol” emri ile meydana gelirler. Görevleri Yalnızca Allah’ın buyruklarını yerine getirmek ve O’na itaat etmektir.
   Meleklerin hilkatleri pek büyüktür. Onların kanatları vardır. Ancak bu kanatları devasa kuş kanatları olarak algılamak yanlıştır.
   Melekler Allah’ın ordularından birisidir.
   Melekler Allah’ın izin verdiği yer, zaman ve görev ile eşya gibi cismani ve insani şekillere girebilme gücüne sahiptirler.
 
   Hristiyanlarda meleklerin dişi olduğu inancı yaygındır. Onlar haşa ”melekler Allah’ın kızlarıdır” demektedirler. Bu sapkın inancı resim ve minyatürlerinde  de göstermektedirler. Ayrıca çizgi filmler ile çocukların beyinlerine kazımak istemektedirler. Çizgi filmlerde melekler, kanatlı ve dişi suretinde çoğu zaman çıplak bir halde anlatılıyor. Bu tehlikelere çok dikkat etmemiz gerekiyor.
 
   Meleklerin pek çok görevleri vardır.
   Kimileri arşı taşımakla, kimileri vahiy ile kimileri dağlar ile görevlidir. Kimileri kulların amelini kaydetmekle, kimileri kâfirlerin ruhunu kabzetmekle görevlidirler.
   Onlardan mü’minlere mağfiret dileyen, dua eden melekler olduğu gibi, ilim meclislerine, zikir halkalarına tanık olup onları kuşatanlar da vardır. Salih kimseleri korumakla, onların sıkıntılarını gidermekle görevli olan meleklere olduğu gibi, kâfirleri lanetlemek, üzerlerine azab indirmekle görevli olanları da vardır.
 
   Yüce Allah, dünya hayatının bir gereği olarak onları görmemizi engellemiştir. Ayrıca bu, ümmet-i Muhammed’e bir imtihan olmuştur.
 
www.ihvanlar.net

PAYLAŞ