Vatikan ve Papa’nın Gerçek Niyeti

FATİH’İN VEFATI SEVİNCE BOĞDU

Fatih Sultan Mehmed Han’ın zehirlenerek öldürüldüğünü haber alan Avrupa ülkeleri tam bir bayram yapmıştı. Dönemin papasının emriyle her tarafta toplar atılmış, şenlikler yapılmış, kiliselerde üç gün üç gece çanlar çalınarak ”şükür ayinleri” düzenlenmişti…

KUDURMUŞ PAPANIN SÖZLERİ

Hıristiyanlar İstanbul’un Müslümanlar eline geçmesini hiçbir zaman hazmedemediler. Bu onlar için tam bir kanayan yara oldu. Bu hınçlarını yakın yamanlarda protokol kurallarını
çiğneyerek gösterdiler. 1967 yılında Temmuz ayının son haftasında Türkiye’ye gelen papa VI. Paul, İstanbul’a geçerek Ayasofya’yı ziyaret etmişti. Üstelik bu ziyaret İstanbul’un Fetih Gününe denk getirilmişti.
Yanındakilerin şaşkın bakışları arasında papa birden yere çöküp haç çıkartmış ve ‘‘İŞTE CENNET BURASI” diye haykırmıştı. Üstelik 15 gün önce namazı Ayasofya’da kılmak isteyen bir genç tutuklanmıştır.

1955 ‘E KADAR TÜRK ÇANI ÇALINDI
Osmanlı İmparatorluğu’nun kısa bir sürede bir cihan imparatorluğu olması, papalığı müthiş derecede tedirgin etmişti. O kadar ki İslamın Romaya yaklaşmasından duydukları endişe ile Türk Çanı diye bir adet bile icat etmişlerdi.

Hem Türklere beddua etmek, hemde Türk tehlikesini unutturmamak için Viyana Katolik meclisindeki Katolik din adamlarının öncülüğünde bir çan kulesi inşa edilmiş, burada bir kişi Türkleri gözetlemekle görevlendirilmişti. Bu çanın faaliyetine 1955 te son verilmişti.

Bu arada papaların Türklüğü Müslümanlıkla özeştirmeleri terminolojiye de yerleşmiş ve o asırlarda Müslüman olan birinden bahsederken TÜRK OLDU denilmeye başlanılmıştır.

VATİKAN DEVLETİ

Papa, Vatikan özerk şehrinin başında bulunuyor. Devletin yaklaşık 40 hektar toprağı, bayrağı, radyo ve televizyon istasyonları olan Vatikan’ın nufusu çok düşük, ordusu ise 15. asır elbiseleri giyen İsviçreli gönüllülerden ibaret.
1929 dan beri bağımsız bir devlet olan Vatikan’ın geliri, bütün katoliklerin bağışlarıyla ve kiliseye bağlı tesislerden elde ediliyor. Vatikan’ın idaresi, papanın seçtiği bir vali taarafından yürütlüyor. Papa ise kardinaller meclisi tarafından seçiliyor….

PAPANIN ŞAŞASI VE CENNETİ
25 MART 1935 tarihli illustration gazetesinde Vatikan hakkında şunlar yazılmıştır.
-Vatikanın bugün 422 otomobili vardır.
-Her markan scv markalı bu otomobillere betonarme garajlar inşa edilmiştir.
-Benzin herkese 12 frenk ken papaya 6 franga satılır.
-Kendine ait bir garı, 3 vagonlu özel treni vardır.
1925 te bile papalığın televizyonu vardır. 1864 te bir bildiri yayınlanıp papalığın ayrıcalığının altı çizilir.
*papalığın iktidarlığı zorlanamaz
*kilise zor kullanabilir
*kilisenin dünyevi mallar kazanma hakkı vardır
*rahiplerin askerlikten muaf tutulması en tabii hakkıdır
*roma papaları çağdaş ribalizme uymaya mecbur değildir

Günümüzde ise maddi güçlerinin sınırı yoktur.

En ilginç olanı ise papanın istediği bir kişiye cennet veya cennetten bir parça verebiliyor, istediğini de afaroz edebiliyor olması.

www.ihvanlar.net

PAYLAŞ