Bu güzellik kremi satılmaz!

Bildiğiniz gibi teheccüd namazı Peygamber Efendimize farz kılınan bir ibadetti. Ancak ümmetine farz klınmadı. Ümmetine ise fazileti çok büyük bir nafile ibadet olarak verildi. Efendi Hazretlerimiz de teheccüd namazının üzerinde çok duruyorlar.

Çok önceleri saat 3 de cami de kılarlardı teheccüd namazını. İsmailağa’nın imamlık vazifesinde iken vaazlar ile cemaatin sorunları ile ilgileniyor ve evine 1-1.5 gibi gidebiliyor. Buna rağmen saat 3 olunca yine camide oluyorlardı.

Teheccüd namazı aslında bir samimiyet sınavıdır. Bu namaz ile kulluğun samimiyeti, dervişliğin samimiyeti, ümmet olabilmenin samimiyeti ölçülür. Bütün nafileler aslında böyledir. Ancak teheccüdün önemi ve yeri başkadır. Çünkü o vakitte kimse ayakta değildir. Ve uykunun en derin – en tatlı zamanlarındandır. Her yiğit o yağlı ballı tatlı uykuyu ve sıcak yatağını terkedemez. Bu her babayiğitin harcı değildir.

Efendimiz ailesini teheccüde kaldıran ve gece namazı kılanların cennet ehli olacağı müjdesini vermiş.Efendi Hazretlerimiz’in Çeçenistan’a yolladığı Mustafa Efendi var.

O anlatmıştı:
Bir hanım bu hadisi duyunca gece namazına kalkıyor ancak kocasınıda kaldırmak istiyor. Kocasıda iri yarı, kaba saba bir adam. Kadın, akşam teheccüdü anlattığı kocasını gece kaldrımaya uğraşıyor.”bey hadi kalk! namaz kılalım.” Adamın umrunda mı? Uykusunun en tatlı zamanı… Bir – iki derken adam sinirleniyor ve ”yav git başımdan bir vurursam duvara yapıştırırım seni” diyor. Kararlı olan hanım kardeşimiz ”ister vur, ister öldür sen kalkmadan şuradan şuraya gitmem!” diyor. Adam bakıyor ki; ya hanımı dövecek ya da uyuyamayacak en iyisi kalkıp namazı kılmak.Şap şup aldığı abdest ile pat küt kılıyor namazını. Doğru yatağa…
İşin en güzel tarafı; adam zorla kalkarak kıldığı teheccüd namazındaki o huzuru ve tadı almak için ertesi gece hanımından önce kalkıyor.

TEHECCÜD KREMİ
Genç hanım talebelerin ahlakını örnek aldığı ‘peçeli’ künyesi ile tanınmış A. hanım hocamız var. Yaşı oldukça ilerlemesine rağmen yüzü çok saf, temiz ve kırışıksız.Özellikle genç bayan talebeler soruyorlar ”Hocam siz yüzünüze ne uyguluyorsunuz veya kullandığınız bir ilaç mı var?” diye.

Yılların verdiği olgunluk ile cevap veriyor: ”Teheccüd kremi kullanıyorum…”

Modern tıp dedikleri şey de teyit ediyor hocamızı. Gecenin tam teheccüd saatine denk gelen o vakitlerde yüzün yıkanması derinin gergin ve sağlıklı olmasına, abdest ve akabinde kılınan namaz ise yüzün nurlanmasına sebep oluyor. Dolayısıyla yaş ilerlese bile yüz nur içinde, kırışıksız, saf ve temiz kalıyor.

Gençler özellikle ne yapsak da şu cildimizi pürüzsüz hale getirsek diye kıvranıyor ya! Bir hanım kardeşimiz bu formülü duymuş.Teheccüdlere kalkmaya ve hatta gece namazı kılmaya başlamış. Ancak sonra bu niyeti Allah rızasına dönüşmüş. El’an kılmaya devam ediyormuş.

Musa dayı derler İsmailağa’da bir mubarek var, onu tanıyanlarınız da vardır muhakkak. Geçtiğimiz senelerde hanımını kaybetmişti. Bazen cuma bitiminde merdivenlerin başına oturur ”önce hoca sonra koca olacaksın!” diye takılır gelene geçene. Mubarek adam 30 senedir bir gece bile kaçırmamış gece namazını.

Biz de kılalım inşallah. Çok fazileti, dünya ve ahiret yurduna faydaları olan bir ibadet. En önemli faydası da Allah’ı razı etmektir.

Kalkalım inşallah. Teheccüdü kılalım inşallah. Hemde kalkmışken şöyle 4-6-8-10-12 ye kadar çıkalım.

12 ye çıkamasak da 4 rekattan aşağı da olmasın…

www.ihvanlar.net

PAYLAŞ